Het grootste aanbod voetbal kleding & voetbalreizen direct online.
U bent hier: Home » Blog » Dortmund is geel. Felgeel. 

Dortmund is geel. Felgeel.

Er is geen voetbalclub op deze aardbol die meer heeft met de club geel als Borussia Dortmund. In Dortmund en omgeving gaat de vlag uit als ‘Die Borussen’ zich weer opmaken voor een volgend duel. De geel-zwarte vlag welteverstaan. De arbeidersclub verovert dankzij haar sterke identiteit de voetbalharten over de hele wereld. Met 26.000 staanplaatsen achter het doel vormt ‘Die Gelbe Wand’ de grootste staantribune van de wereld en één van de meest trouwe achterbannen in het hedendaagse voetbal. Dat de club uit Noordrijn-Westfalen zo populair is, is onder meer aan de supporters te danken. Die regen aan vlaggen en voetbalsjaals en het oorverdovende geluid dat ver buiten het stadion te horen is. En uiteraard het herkenbare shirt: dat geel-zwarte voetbalshirt dat vanaf grote afstand al opvalt.

Anders, maar toch herkenbaar

Ook voor aankomend seizoen is het shirt weer even herkenbaar als ooit. En toch is het voetbalshirt compleet anders dan die van vorig seizoen. Daar waar het thuisshirt vorig seizoen vrijwel volledig geel was en dunne horizontale lijnen over de voorkant van het voetbalshirt hadden lopen, is deze voor komend seizoen het tegengestelde. De kleur zwart is weer nadrukkelijk aanwezig en de lijnen lopen nu verticaal in plaats van horizontaal. Het zorgt voor een mooi resultaat. Ook maakt het kleine v-kraagje van vorig seizoen plaats van een ronde hals. Het Dortmund thuisshirt 2016-2017 oogt daarmee sportief en is helemaal van deze tijd.

Opboksen tegen Bayern München

Of de mannen van Thomas Tuchel een vuist kunnen maken tegen de geldmachine van Bayern München valt nog maar te bezien. Met een aantal topaankopen heeft de rivaal uit Beieren zich weer optimaal weten te versterken voor het aankomend seizoen. Maar de transfer die nog het meest pijn heeft gedaan in Dortmund is die van aanvoerder Mats Hummels. Na Mario Götze, Robert Lewandowski en de verdediger nu al de derde speler die binnen korte tijd de overstap maakt naar FC Hollywood. De bloedfanatieke aanhang van Borussia Dortmund reageerde dan ook geschokt op de transfer van de eigen kapitein. Het zal hem waarschijnlijk nooit meer worden vergeven. Dat magische gele shirt lijkt voor Hummels nu voor altijd verleden tijd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Links

Scroll To Top