Het grootste aanbod voetbal kleding & voetbalreizen direct online.
U bent hier: Home » Blog » Het herkennen en behandelen van voetbalblessures 

Het herkennen en behandelen van voetbalblessures

Iedereen herkent het beeld van een kermende voetballer die verslagen op het veld ligt. Omdat voetbal een contactsport is, loop je al snel een voetbalblessure op. Ook verstappen spelers zich regelmatig, wat ook kan resulteren in een voetbalblessures. Dit artikel gaat in op bekende blessures, en de behandeling ervan. Last van een blessure? Raadpleeg dan de sportfysiotherapeuten van Fysiotherapie Almere.

Knie blessures

Een knieblessure resulteert vaak in een lange time out. Een dergelijke blessure loop je op door een gekke zijdelingse draaiing of een verdraaiing van de knieschijf. Je zult de blessure direct herkennen, omdat de knie dik meteen dik wordt en warm aanvoelt. Het doet erg pijn en is moeilijk om te bewegen. Ook kan de knie op slot gaan staan of doorzakken. Een knieblessure moet altijd worden verholpen door een fysiotherapeut of arts!

Enkelblessures

Dit is wel de meest voorkomende blessure, veroorzaakt door verstapping of contact met medespelers. De blessure herken je vrij snel door pijn, meestal aan de buitenzijde van de enkel. Als je geluk hebt, zal verkoeling de blessure de kop indrukken. Echter kan het ook zo zijn dat je een ‘knak’ hoorde of dat lopen en of steunen op de kritieke zijde niet mogelijk is, in dat geval kun je de blessure het beste laten beoordelen door een medisch specialist.

Liesblessures

Zodra je een sprintje wil trekken of de bal raakt met de binnenkant van je voet, zul je een snerpende pijn voelen in je liesstreek. De oorzaak van dit type blessure, is meestal overbelasting. Wat er in feite gebeurt, is dat de peesaanhechtingen van de liesspieren en of buikspieren geïrriteerd of ontstoken raken. Zodra je de pijn herkent, kun je beter direct advies vragen aan een professionele fysiotherapeut om te voorkomen dat de blessure zich uitbreidt.

Spierblessure

De hamstringblessure komt enorm vaak voor, evenals de kuitblessure. De degradaties van deze blessures, lopen nogal uiteen: je kunt zowel een lichte beschadiging hebben zoals een spiervezel of een verrekking, maar je spier kan ook gescheurd zijn. Je kunt de blessure het beste laten beoordelen door een fysiotherapeut, zodat je herstel zo snel mogelijk plaats vindt.

Achillespees blessure

De bekende achillespees vormt de verbinding tussen de kuit en het hielbot. Tijdens het voetballen wordt er veel gevraagd van deze spier, doordat het te maken krijg met veel versnellingen en schakelingen in de richting. Als je op een nieuwe soort ondergrond traint, dan kan je achillespees al geïrriteerd raken. Dit kun je herkennen aan een zeurende pijn of stijfheidkslachten.

De hulp van een fysiotherapeut

Natuurlijk wil je zo snel mogelijk weer op het veld staan. Toch is het zaak om zorgvuldig om te gaan met je lichaam, en het herstel systematisch aan te pakken. Een professionele fysiotherapeut helpt jou om een persoonlijk herstelplan op te stellen en de schade zoveel mogelijk te beperken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Links

Scroll To Top